torstai 7. syyskuuta 2017

BSM 2017-2018: Tasaista vääntöä ympäri Suomen

Tulevalla kaudella 2017-2018 B-junioreiden SM-sarjassa on todella tasaista ympäri Suomen joukkueita, joku jopa väitti että maantieteellisesti tasaisin sarja ikinä. Varsinkin jos vertaa tulevaa B1div, jossa 8 joukkuetta pääkaupunkiseudulta. BSM-sarjan povaan olevan todella tasainen, kärkikaksikko lähtee kauteen hieman muita edellä mutta lopuilla sijoitusten arvioiminen on todella hankalaa. SM-karsinnoissa ainakin omaan silmään yllätyksinä olivat Josban pääsy SM-sarjaan, Tiikereiden ja Eräviikinkien putoaminen 1-divisioonaan, sekä Steelersin, Lasbin ja Indiansin putoaminen kokonaan ulos valtakunnallisista peleistä. Tulevassa tekstissä hieman ennakkoa jokaisesta joukkueesta, heidän pelaajista ja miltä heidän tuleva kausi BSM:ssä VOISI näyttää.

B-poikien SM-sarja  Classic, Tampere
FoSu, Forssa
Happee, Jyväskylä
Josba, Joensuu
Koovee, Tampere
Nokian KrP
NST/Voima, Lappeenranta
Oilers NG, Espoo
OLS, Oulu
SCU, Janakkala
SPV, Seinäjoki
TPS, Turku


SIJAT 1-2:
SPV
Oilers NG


SPV, Seinäjoki
Pelasi viime kaudella B:n 1-divisioonaa sijoittuen sarjakakkoseksi nuorella joukkueella, noin kentällinen nyt vanhentuneita 99-syntyneitä. 2015-2016 C1SM-sarjassa voittivat runkosarjan ja kaulaan pujotettiin pronssiset mitalit. SPV on vahvistunut todella paljon viime kauden C1SM-sarjassa pelanneista Nurmon Jymyn kasvateista joista yli kentällinen on laittanut peliveljien paidan päälle tulevaksi kaudeksi. SM-karsinnat SPV hoiti kaikista tyylikkäimmin, voittaen kolme otteluaan maalierolla 35-7. Viime kausina seinäjokelaisten puolustuspeli ja maalivahtipeli on ollut hyvällä tasolla, nyt kun vahvistuksia hyökkäyspäähän on saatu ja siellä laajuutta on entistä enemmän, niin uskon että seinäjoelle taistellaan runkosarjan ykköspaikasta tosissaan tänä vuonna. Kysymysmerkkinä että pelaako ASM-sarjassa B-ikäisiä pelaajia? En usko että vaikuttaa isossa kuvassa niin paljon mitä muilla joukkueilla. Omissa papereissa pienenä yllättäjänä runkosarjan voittoon.
Seuraa heitä:
Matias Mäenpää: 2001-syntynyt pelaaja siirtyi NJ:stä SPV:hen täksi kaudeksi. Viime kaudella C1SM:ssä 41pistettä, sitä edeltävällä kaudella 40 pistettä C2SM. Karsinnoissa kolmeen peliin vakuuttavat 15 tehopistettä.
Valtteri Honko: 2000-syntynyt maalivahti, joka kuuluu ikäluokkansa eliittiveskareihin. Saa eteensä laadukkaan puolustuksen, joka helpottaa työmäärää. Viime kaudella B1-divisoonassa torjunta% yli 82%. Isokokoinen ja liikkuu hyvin. Tai, no ainakin paita on iso ;)

Oilers NG, Espoo
Viime kaudella runkosarjan kakkossija BSM:ssä ja hopeamitalit. Tämän kauden runko koostuu viime kauden B-junnuista, joita yli puolet sekä viime kauden C1SM-sarjan 5.sijoittuneesta joukkueesta kärkipelaajista. Sai vahvistuksia HIFK:stä kun Tuunanen, Rauhala, Huttunen ja Backberg liittyivät Oilersin tähtisikermään. SM-karsinnoissa ensimmäinen peli vs Salba oli vaikea, mutta sen jälkeen sekä Losb että Fosu kaatui tyylillä. Karsintojen tehokkaimpana pelaajana Mikola 8 pisteellään. Oilersin peli jokaisessa pelin osa-alueella on ainakin paperilla kovinta koko sarjassa. Sarjan paras maalivahti Sipilä, puolustus lähes kokonaan SM-sarjassa kylvettyjä 00-syntyneitä, ja hyökkäyslaajuus omalta planeetalta. Silti kysymysmerkkejä herätti ilmaan jo tuo Salba peli. Onko kemiat kohdallaan joukkueen sisällä, kun muistetaan kahden kauden takainen Grifk C1SM:ssä? Onko Sipilä ainut joka pelaa ASM:ssä? All in all, Oilers on vahva tänäkin vuonna ja varmasti kaikki muu kuin mitali olisi pettymys.
Seuraa heitä:
Niko Laiti: Viime kaudella hyvään nosteeseen (18+23) päässyt Laiti on selkeä ykkössentteri Oilersissa. Muodostaa yhden sarjan vaarallisimmista hyökkäytriosta Mikolan ja Maurolan kanssa.
Eetu Manninen: Isokokoinen hyökkäävä puolustuja iski pakin tontilta kunnioitettavat 18 maalia. Pelasi junnuvuodet hyökkääjänä ja siksi omaa todella hyvän peliälyn hyökkäyspäässä sekä loistavan laukauksen. Luo kokoajan uhkaa puolustajan tontilta ja siksi todella vaikeat hetket vastustajan laitureille tulossa tällä kaudella Mannista vastaan.


SIJAT 3-5:
TPS
Koovee
OLS

TPS, Turku
2016-2017 kaudella BSM-sarjassa runkosarjan kolmas sija ja pudotuspeleissä kultainen ananas eli 4.sija. Viime kaudella puolet joukkueesta oli jo 00-ikäluokkaa, joten menestystä on odotettavissa tänäkin vuonna. TPS:ään siirtyi viime kauden Welhoista Eetu Juvonen joka tuo todella ison lisän turkulaisten sentteriosastolle, ja hänet olikin istutte Koiviston ja Ojalan väliin. Karsinnoissa TPS kukisti SPV2 sekä Welhot alkulohkossa ja ratkaisevassa ottelussa Steelersin 10-5.  Onko kuitenkin liikaa joukkueen ykköskenttänsä ja Juutin varassa hyökkäyspäässä? Löytyykö 01-syntyneistä ratkomaan pelejä? Maalivahtipeli on kunnossa kun Fälden vartioi tolppien välissä. TPS tullaan totutusti taas näkemään sarjataulukon yläosassa taistelemasta kotiedusta plaoyffeihin.
Seuraa heitä:
Jasper Juuti: Pelaa varmasti osan kaudesta A-junnujen mukana, mutta silloin kun on B:ssä niin tekee tuhoisaa jälkeä, jopa yksin. Viime kausi BSM:ssä yli 2,5pst keskiarvolla. Eikä avut lopu pelkästään hyökkäyspäähän vaan puolustuspäässä pallottomana myös erinomainen.
Juuso Varjokumpu: Johtaa esimerkillään puolustuspäässä. Sähäkkä, hyvin avaava puolustuja. Viime kaudella puoli pistettä per peli tahdilla. Pelannut ykkösessä koko ikänsä, ja kuuluu koko suomen mittapuulla 00-ikäluokan puolustajien kärkiäijiin.


Koovee, Tampere
Edeltävällä kaudella Koovee pelasi B-jun SM-sarjaa, silloinkin jo 00-ikäluokkapainotteisella joukkueella. Tänä vuonna paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki ovat vanhempaa ikäluokkaa, joten Kooveelta on odotettavissa hyviä otteita tulevana vuonna. C1SM sarjassa 00-ikäluokka oli hopealla, joten laatujoukkueesta on kyse. Joukkue on saanut takaisin viime kaudella Classicissa pelanneen Jussilan. Karsinnoissa Koovee oli loppujen lopuksi kovimmassa lohkossa kun molemmat lohkovastustajat, SB Vantaa (7-3) ja M-Team (5-3) pääsivät 1.divisioonaan. Lohkovoittajien ottelussa Koovee voitti NST/Voiman 11-6. Niin tämän vuoden karsinnoissakin (11/23 tehtyä maalia), kuten oletettavasti koko kaudella, joukkueen tehokkain kolmikko Laitinen-Valkama-Hyrkkönen on kovassa iskussa. Puolustuspäässä ei Kooveella ole ns tähtiä, mutta todella tasainen ja hyvin puolustavat puolustajat löytyy takalinjoilta. Maalissa Kooveella on selkeä ykkösveskari Sillanpää, jonka takana Itkonen ja Periviita taistelevat vastuusta, jos Sillanpää A:n mukana.
Seuraa heitä:
Kim Hyrkkönen: Oli jo viime kaudella 18 ottelussa kokoonpanossa A-junnujen mukana ja noissa kertyi huomattavat tehot 13+7. Toissa kaudella C1SM-sarjassa 21 otteluun 52 pistettä + 16 maalia 7 playoff-otteluun. Kysymysmerkkinä kuinka hyvin pääsee pelaamaan b-jun mukana? Maaliahne oikea laitahyökkääjä joka ominaisuuksiltaan pystyy tekemään maaleja kaikkialta, niin maalilta, laidasta tai kauempaakin.
Aapo Mäkelä: Ei välttämättä löydä puolustajien pistepörssin kärkisijoilta, mutta jos +/- tilastoja olisi, niin Mäkelä olisi siellä korkealla. Todella hyvä omassa päässä, isokokoinen pakinjärkäle, jonka kanssa ei välttämättä hyökkääjien kannata mennä nurkkaan painimaan. Katkoo ja kääntää hyvin peliä ylöspäin vastahyökkäyksiin. Myöskin ASM:ssä melkein koko kauden mukana.

OLS, Oulu
Pelasi viime kaudella B-junioreiden SM-sarjassa itsensä 7 sijalle ja C1SM-sarjassa 01-syntyneet olivat sijalla 9. Tällä kaudelle ei itse allekirjoittanut ollut ajatellut että OLS riittäisi SM-sarjaan, vaan divarin kärkinipuksi, mutta toisin osoittivat. Todella vakuuttavat karsinnat voittaen divariin päässet Jokerit 12-2 ja itselle ehdottomaksi SM-sarjajoukkueeksi luokitellun Tiikerit 8-5. Noita voittoja korostaa vielä se että Oululaisten tulevan kauden ehdottomiin kärkiäijään kuuluva Tuukka Haudanlampi ei ollut peleissä mukana, liekö loukkaantuminen, sitä en tiedä. OLS pelasi viime vuonna vähämaalisia otteluita, tehtyjä maaleja molemmissa ikäluokissa sarjan vähimpien joukossa (yhteensä n. 6,6 maalia per ottelu) ja uskon että tänä vuonna tuo hieman lisääntyy ja toisaalta puolustupeli on varmasti kunnossa tänä vuonna. Oletettavasti pelaa pelinsä puolustuksen kautta ja iskee vastaan kovaa. Maalintekovoimaa kuitenkin kärkiketjun laitureille on. Maalilla Juusola kuuluu ikäluokkansa hyvän tason veskareihin, vaikka kärkitiimeihin OLS antaa hieman tasoitusta maalivahtipelissä.
Seuraa heitä:
Tuukka Haudanlampi: Kuuluu varmasti ikäluokkansa (-02) kärkiäijiin Suomessa. Viime kaudella BSM "alaikäisenä" 22 otteluun 37+8, C1SM 7 otteluun 11+3. Tosiaan, edellä mainittiinkin että allekirjoittaneelle tuntemattomasta syystä ei pelannut SM-karsinnoissa, joten se voi vaikeuttaa alkukauden pistetehtailua. Tekee iso tuhoa tälläkin kaudella kunnossa ollessaan tutkapari Ruonakankaan kanssa.
Otto Kurronen: Ykköskentän pakki Kurronen on todella hyvä hyökkäävä pakki. Pelaa myös edellä mainittujen kavereiden kanssa ykkösylivoimassa, mikä oli ainakin viime kaudella tehokas. Viime kaudella BSM:ssä 5+20, ja tän vuoden karsinnoissa tehokkain pelaaja 12 tehopisteellään kolmeen otteluun. Pakkien pistepörssin ennakkosuosikkeja.

SIJAT 6-9
Nokian Krp
SC Classic
Happee
SCU

Nokian Krp
Pelasi BSM-playoffeissa viime kaudella, nousi sinne 1-divisioonan voittajana, hoidettuaan Salban ja Tiikerit Playoff-karsinnoissa. Viime kaudesta runko pysynyt kasassa hyvin, ja yli-ikäiset on korvattu hankinnoilla Ilveksestä, Classicista, Kooveesta ja Lekistä. Krp on ollut aina hyökkäysorientoitunut joukkue, viime kaudella 1-divisioonassa tasan 10 tehtyä maalia per ottelu. Karsinnoissa Krp hävisi ykkösvaiheen ratkaisuottelun Classicille 3-6, mutta hoiti itsensä SM-sarjaan toisesta vaiheesta. KrP on kahta poikkeusta lukuunottamatta täysin 00-ikäluokan joukkue. Krp:n vahvuutena edellä mainittu hyökkäyspeli, mutta riittääkö viisikkopuolustuspeli tänä vuonna pitkälle? Onko edustuksessa olevat liigamiehet liigan mukana? Viime vuonna jo kolme pelaajaa (Savolainen, Roth ja Mattila) olivat paljon liigan mukana myös peleissä. Kuinka paljon A-junnujen pelit verottavat pelaajia? Krp pystyy haastaan itsensä taisteluun viimeisestä varmasta pudotuspelipaikasta, jonne nokialaiset varmasti hamuavat viime kauden jälkeen.
Seuraa heitä:
Lauri Tynkkynen: Viime kaudella uransa ylivoimaisesti parhaan kauden pisteellisesti (23+16) tehnyt Tynkkynen on joukkueen ykköskentän sydän ja sielu. Jumalallisella pelikäsityksillä suotu, kääntää loistavasti laitureidensa kautta peliä vastareihin ja puolustuspäässä johtaa koko viisikkoa. Saanut jalkavaivat loppumaan, joka tuonut räjähtävyyttä todella paljon lisää. Samanlainen kausi odotettavissa mitä viime vuonna.
Mikko Santanen: Ilveksestä näätäpaitaan siirtynyt Santanen on oikealta puolelta ampuva hyökkäävä pakki. Pelasi viime kaudella Ilveksessä eliittisarjaa sekä miesten mukana 2-divaria. KrP saa hänestä vihdoin sen raitin hyökkäävän kärkiketjujen pakin, mitä on odotettu.

SC Classic, Tampere
Tampereen Classic, viime kauden pronssimitalisti BSM:ssä, C1SM-sarjan nelonen. Nuorella joukkueella kauteen lähtevä Classic koostuu lähinnä viime kauden C1SM-sarjan kärkipelaajista sekä muutamasta 00-ikäisistä, jotka viime kaudella pelasi BSM-sarjaa. Karsinnoissa Classic voitti oman lohkonsa ja sen jälkeen Krp:n tiukassa ottelussa, jossa Classic näytti todellisen joukkuepelin voiman. Classic ei ole isokokoinen joukkue, varsinkin 01/02-syntyneet ovat pienehköjä, mutta sitäkin vaarallisempia. Classic on varmasti yksi niistä joukkueista jotka saavat etua siitä, ettei ylemmissä sarjoissa pelaa montaa heidän pelaajaa. Toki, kevättä kohti mennessä, kun muut vahvistuvat voi olla tiukempaa saada pisteitä.  Classic puolustaa todella hyvin viisikkona ja maalivahtina Talvitie 01-ikäluokan parhaimpia maalivahteja, joten puolustuspäässä Classic tulee olemaan vahva tällä kaudella. Classic myöskin taistelee jopa suorasta paikasta pudotuspeleihin, enkä yllättyisi kovin, vaikka Classic jopa viiden sakkiin itsensä raahaisi. Taktista osaamista kun lisää on varmasti tuonut valmennusryhmään lisätty OLS:in entinen liigapääkoutsi Jami Herrala.
Seuraa heitä:
Niilo Helin: Muutaman pelin nähnyt pojan pelaavan, ja kova pelaaja tästäkin Helinistä on kasvamassa. Hyvissä mitoissa jo nyt oleva Helin, on todella tasapainoinen salibandynpelaaja. Hyökkäyspäässä hyvä ja nopea, puolustuspäässä lukee peliä todella hyvin. Viime kaudella C1SM 21 otteluun 22 maalia ja BSM 3 ottelua 1+4. Muodostaa todella hyvän tutkaparin Laitilan kanssa.
Valtteri Molkka: Täksi kaudeksi myös kapteeniksi valittu Molkka on juniorivuodet pelannut TPS 00-ikäisten joukkueessa ja viime kaudeksi siirtyi Classiciin ja puolustajan tontille. Siihen nähden viime kauden lukemat 8+9 on 21 otteluun kelpo saalis. Loistaa omassa päässä fyysisyydellään ja siitä kuinka hyvin alimpana pelaajana pallottamana Molkka ohjeistaa kentällistään. Johtajan elkeet, ja näin ulkopuolisen silmissä en yhtään ihmettele miksi on kapteeni.

Happee, Jyväskylä
00-ikäluokka ei ole ikinä ennen tätä kautta pelannut ikäistensä SM-sarjaa, ja siihen tulee siis tänä vuonna muutos. Edeltävinä kausina, Happee 00 on kerran ollut kuitenkin SM-Playoffeissa. Tällä kaudella joukkue koostuu lähinnä 00-ikäisistä, kentällinen nuorempia mukana. 01-ikäiset voittivat viime kaudella C1-1divisioonan, joten kärkiäijät tuovat laajuutta tämän kauden joukkueeseen. Karsinnoissa Happee pisti ykkössijoitetun EräViikingin toiseen vaiheeseen lukemin 7-4, ja nosti varmasti suuren yleisön silmissä joukkuettaan kohti playoff-taistelua. Joukkue pelaa tiivistä joukkuepeliä ja haastaa laidoilta rohkeasti kohti keskustaa hyökkäyspäässä. Vikkelät ja taitavat hyökkääjät on pidettävä jokaisen kurissa. Puolustuksessa ehkä ne isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä. Suurinpana kysymysmerkkinä on, miten Happee pärjää ilman Kaapo Siekkistä SM-sarjassa? Siekkinen on ylivoimainen kultakimpale joukkueessa, miten pelaajat lähtevät peliin ilman häntä? Maalissa Aaltokallio ottaa suurta vastuuta peleissä, 01-syntynyt Laine kakkoskassarina.
Seuraa heitä:
Kaapo Siekkinen: Tuleva majusentteri on isossa roolissa B-junioreissa. Viime kaudella pelasi jo täyden kauden ASM-sarjassa tehden 17 maalia, joten sielläkin vain vastuu lisääntyy. Pelasi viime kaudella b1div 11 ottelua, ja uskon että tuo vielä vähenee tulevalle kaudelle. Ne pelit mitä on mukana BSM, niin alati vaarallinen hyökkäyspäässä, vaikkakin puolustavana sentterinä periaatteessa onkin. Twitterissä karsintojen jälkeen yksi Jyväskyläläinen jo sanoikin että "Kaapo Siekkinen = Harri Forsten 2.0".
Lari Mäkelä: Pelannut Siekkisen oikeana laitana ja viime kauden B1div teki 21 otteluun 26 maalia. Karsinnoissakin 3 otteluun 7 pistettä, joista 5 maaleja. Pelaa hyvin laidoilla ja on vahva maalin edessä ja keskustassa. Potentiaalia on nostaa itsensä korkealle varsinkin maalipörssissä.

SCU, Janakkala
Viime kauden mestarit C1-ikäluokassa,  SCU on uudistunut aika paljonkin viime kauden joukkueesta. Lähes koskaan ei kokonaan nuoremman ikäluokan joukkueella ole päästy SM-sarjaan, joten siksi RSS Panthersista saatu reilu kentällinen hyviä 00-ikäluokan pelaajia olivat isossa osassa tämän vuoden pääsyä SM-sarjaan. Varsinkin Einiö-Hirvonen-Koskela trio on todella hyvä lisä. SCU:lta löytyi jo hyökkäysvoimaa ennen näitäkin vahvistuksia, kun C1SM-sarjan top10 heiluneet Stenberg ja Jaakosaari ovat tänäkin vuonna mukana. Vaikka paperilla SCU onkin maaliahne joukkue joka nojaisi hyökkäyspään osaamiseen, niin viime kauden joukkuetilastot kertovat myös toista tarinaa. C1SM-sarjassa vähiten päästettyjä, alle 5 per ottelu ja nyt karsinnoissakin 3 peliin vain 6 päästettyä. Tolppien välissä peliajasta taistelevat 01-ikäisistä kaksi hyvää kassaria, jotka viime kautena pelasivat täysin tasan ottelunsa. Tuntemattomin joukkue allekirjoittaneelle, mutta mitä kokemuksen kautta osaa sanoa, on että ei helppoa tule olemaan nuorella joukkueella. Varsinkin kun kunnollista tasonmittaria ei karsinnoissa tullut. Voi olla tästä syystä paljolti korkeemmallakin mitä omassa arviossani.
Seuraa heitä:
Henrik Stenberg: C1SM-sarjassa 21 otteluun kunnioitettavat 30+34. Sitä edeltävällä kaudella 21 otteluun 82 pistettä C2-ikäisissä. Varmasti tekee paljon tehoja ja on tappava ylivoimalla tällä kaudella, mutta samoihin tehoihin en usko että pääsee. Osoitti silti jo karsinnoissa vaarallisuutensa tehden kolmessa pelissä 4+5.
Niko Einiö: RSS Panthersissa aikanaan hopeamitalin kaulaan saanut Einiö on tulevalla kaudella yksi tärkeimpiä palasia SCU:n palapelissä jos menestystä halutaan. Einiö on parhaimmillaan yksi vs yksi tilanteissa hyökkäyspäässä, voisi sanoa että ainakin viime kaudella hän niistä jopa nautti. 23+11 19 peliin B1-divarissa.

SIJAT 10-12
Fosu
NST/Voima
Josba

FOSU, Forssa
Forssan viime kausi oli B-junioreiden 1-divarissa 8 sijalle päätyneet forssalaiset kairasivat toisesta vaiheesta tiensä SM-sarjaan. Joukkue ei ole muuttunut viime kaudesta lähes ollenkaan. Silloin viime kaudellakin pelasivat lähes kokonaan 2000-2001 painotteisella joukkueella, siihen lisättynä esim paljon hehkutettu (ja aiheestakin) 02-syntynyt Otto Kilpi. Karsinnoissa Fosu hoiti oman lohkonsa 1.vaiheessa mutta tie nousi pystyyn Oilersia vastaan. Jatkokarsinnassa Fosu voitti jälleen oman lohkonsa ja nyt ratkaisevaan otteluun astui vastaan M-Team jonka forssalaiset voittivat 7-6 lukemin. Forssalaiset pärjäsivät jo viime kaudella loistavasti kotihallissaan ja uskon että myös tänä vuonna sinne matkaavat joutuvat aina tekemään kovan päivätyön pisteiden viemiseksi. Laajuutta ei ehkä löydy niin paljoa mitä muista SM-sarjan pudotuspelipaikkaa löytyvistä joukkueista ja täten näin tasaisessa sarjassa loppusijoitus tippuu auttamatta aika pitkälle. Silti, voi olla lähellä pääsyä pudotuspelien karsintakierroksille. Laakso maalissa selkeä ykköskassari ja siihen ei ainakaan Fosu kaadu.
Seuraa heitä:
Pekka Väre: Väre on puolustajan tontiltakin joukkueen parhaimpia pistemiehiä vuodesta toiseen. Todella ilkeä puolustajana ja alati vaarallinen hyökkääjänä. Paljon on vapauksia juuri hyökkäyspäähän Väreellä, tosin se avaa sitten niitä kuuluisia vastarin paikkoja vastustajalle.
Niko Remes: Miesten kakkosdivaria jo pitkään pelannut Remes johtaa Fosun kakkoskenttää sentterin tontilta, tosin välillä peluutettu myös pakkina. Hyvä kahden suunnan sentteri. jolta allekirjoittanut odottaa vielä parempaa kautta mitä edelliset ja läpimurtoo ikäluokkansa huipulle.

NST/Voima
Toissa kauden tapaan NST ja Imatran Voima yhdistivät joukkueensa, kun viime kaudella NST pelasi 1-divisioonaa ja Voima alueellisia otteluita. Viime kauden NST:n SM-playoffjoukkueesta kirkkaimmat tähdet ovat poissa, mutta laajuutta sekä juuri tasaisuutta joukkueessa on neljään ketjuun, kun Voiman kärkiäijät ovat mukana leikissä tällä kaudella. Voiman äijistä kaksikko Lind-Veijalainen tulee varmasti tällä kaudella kantamaan isoa vastuuta hyökkäyspäässä joukkueen tehoista, mutta muuten uskon pisteiden ja tulosvastuun jakautuvan aika tasaisesti. Ei ketään supertähtiä, ja uskon että lappeenrantalaisille sopii se, jonka kääntävät voimavaraksi. Silti taso ei riitä aivan pudotuspeleihin, vaikka pystyvät haastamaan keskikastin joukkueet hyvinä päivinä.
Seuraa heitä:
Patrik Stenman: Pelasi jo viime kaudella isolla vastuulla NST:n alakerrassa yli piste per peli tahtia. Samaa rataa jatkoi molemmissa karsintojenkin vaiheissa. Tulee saamaan myös paljon ylivoima-aikaa tästä syystä, viime kaudellakin joukkueen toisiksi paras pistemies ylivoimalla. Tulivoimaa ja ratkaisuhalukkuutta löytyy.
Jasu Lind: Voiman parhaimpia pistemiehiä jo useamman vuoden ajan. Viime kaudella mukavat pisteet +40 aluesarjapeleissä ja karsinnoissa yli kahden pisteen tahtia kovissa peleissä. Pelaa tutun ja turvallisen Veijalaisen kanssa isoja minuutteja tiukoissa peleissä.

Josba. Joensuu
Josba pelasi viime kaudella B-aluesarjaa Voiman tavoin ja 01-ikäluokassa 1-divisioonaa. Josbaa voi pitää ehkä suurimpana yllättäjänä SM-sarjaan, ja samoin suurimpana haastajana tulevaan sarjaan, pelkkää voitettavaa. Ensimmäisessä karsinnan vaiheessa joukkue hävisi SM-sarjaan päässeelle NST/Voimalle ja täten joutui jatkokarsintaan. Karsinnan toisessa vaiheessa Josba voitti hieman yllättäen ennakkosuosikkina lohkoon lähteneen Lasbin ja kun Jokerit kaatui 8-4 finaaliottelussa niin tie vei SM-sarjaan. Karsinnoissa parhaiten tahtipuikkoa heiluttivat  kakkosvaiheessa 01-kaksikko Vänskä-Salomies. SCU:n ohella Josba on pieni kysymysmerkki allekirjoittaneelle, varmasti puolustaa tiiviisti ja luottaa omaan puolustuspeliin. C1sissä sarjan kolmanneksi vähiten päästettyjä. Nyt ei varmasti siihen pasta, mutta olettaa voisi että keskivertoa vähemmän maaleja nähdään Josban peleissä. Saako Josba luotua kotikentästään hornankattilan, josta pisteitä on vaikea syksyn pimeinä iltoina viedä? Voi olla, mutta silti, tuskainen kausi joensuulaisille luvassa.
Seuraa heitä:
Vänskä-Salomies kaksikko: C1:sessä teki 43 maalia eli reilun neljäsosan joukkueen maaleista. 01-ikäisinä voivat olla vielä raakileita SM-sarjatasolle, mutta ylivoimalla varsinkin voi kaksikko tehdä tuhojaan.
Jami Ruuskanen: Josban ykköskassari, jolle isot hartiat luvassa. Paljon tulossa tehtävää tulevalle kaudella, osa liian koviakin. Pystyykö ottamaan seuraavan stepin kehityksessä ja auttamaan joensuulaisia taistelemaan voitoista?




Tosiaan, niinkuin jo mainitsin, osa joukkueista enemmän ja vähemmän tuntemattomia itselle. Ja urheilun suolahan on että yllätyksiä tulee. Paljon on kaudessa monilla joukkueilla muuttujia (pelaajat muualla kuin BSM), mutta todella tasainen sarja varsinkin keskikastille 5-11 on tulossa, sen voin melkein luvata. Reilu kaksi viikkoa ja SM-sarja alkaa. Tsemppiä kaikille, eiköhän tehdä tästä hyvä kausi.

1 kommentti:

  1. OLSsin Haudanlampi on 01 syntynyt, ei 02. Fosun Remes pelaa pakkina, joskus nähnyt myös laiturina. Fosun kahden suunnan sentteristä tulee mieleen ainoastaan Kilpi. Hyvä ennakko perusteluineen, kiitos siitä.

    VastaaPoista