tiistai 1. syyskuuta 2015

C1 SM-sarjaennakko

Tänä vuonna pelataan ensimmäistä kertaa 00-ikäisissä valtakunnallista SM-sarjaa 12 joukkueen voimin. Nämä joukkueet ovat:
Nokian Krp
Ilves
Oilers NG
Koovee
Grifk
TPS
Tiikerit
RSS Panthers
FoSu
Imatran Voima
SPV
Tapanilan Erä


Itse SM-sarjaan lähdetään todella mielenkiintoisista asemista. Heikkoja joukkueita ei ole, joten tämän ennakonkin tekeminen on kuin heittäisi tikkaa selkä taululle päin sokkona. Toki pakko sanoa että paperilla kaksi joukkuetta taistelee mestaruudesta, TPS ja Grifk. Jos tämän ulkopuolelta tulee tämän kauden mestari, tai no, ei tule. Joten paineet sinne! Molemmat ovat vahvistuneet huimasti viime kauden joukkueistaan, jotka jo silloin olivat mitaleilla. Kolmannesta paikasta käydään todella kova kamppailu, johon voi nostaa useita joukkueita, kuten Panthers, Tiikerit, ja Krp.

TPS:
Minkä myrskyvaroituksen TPS antoi SM-karsinnoissa... Kolme voittoa 12-0 johon lukeutuu myös viime kauden SM:ssä pelannut Steelers, ja Voimankin he voittivat 7-1. Joukkue vahvistunut FBC Turusta tulleilla pelaajilta, joista nimekkäimmät löytyy akselilta Molkka-Taberman-Larjama. Nyt laajuutta löytyy myös Jasper Juutin kentän ulkopuolelta. Maalivahtiosasto Suomen parhaimmistoa. Kokenut kehäkettu Atte Juuti on saanut turkulaiset poijjaat hyvään lentoon, joka siivittää mitaleille myös tänä vuonna.
Ennakko: Sijat 1-2

Grifk:
Saman tekstin voisi laittaa Grifkin perään. Ylivoimaiset voitot SM-karsinnoissa, toki ei kovin lohko ollut kyseessä. Grifk vahvistunut myös nimekkäillä pelaajilla. Tapanilasta Hanhisalo, SSV:stä Tuunanen, Salmi ja Rauhala. Maalillekkin saivat, Nemo Sipilän oppiin, Tienhaara SSV:stä. Jos jotain Grifkistä löytyy ylikaiken niin tulivoimaa hyökkäyksissä. Aiheuttaako kolme kenttään entisiä "ykköskentän pelureita" närää pelaajissa, vai saadaanko yhteispeli kulkemaan. Tuo saattaa jopa ratkaista, millä sijoituksella Grifk lopettaa kautensa tulevana keväänä.
Ennakko: Sijat 1-2

RSS Panthers:
Riihimäkiläiset saivat viime kaudella pujottaa hopeamitalit kaulaan. Tänä vuonna sitä ei uusita helpolla. Joukkue on pysynyt suurin piirtein samanlaisena viime kaudesta. Bäcksbacka liittyi Panttereihin SSV:stä kuten myös maalivahti Backberg. Luultavimmin Suomen suurinpana lupauksena naisten salibandykentille pidetty Juulia Kataja pitää vetovastuun isoissa peleissä, mutta nyt on varaa olla myös poiskin. RSS Panthers on hieman kärsinyt loukkaantumisista ja ilman Matilaista pelannut RSS Panthers ei ole ollut viime kauden lennossa. Josballe häviö karsinnoissa, sekä vain 4-2 voitto FBC Turusta pistää miettimään. Silti joukkueen taso riittää taistelemaan ensi kaudella mitaleista.
Ennakko: Sijat 3-6

Tiikerit:
Tikkurilan pojat ylsivät viime kaudella SM-playoffien välieriin saakka, ja tänä vuonna sitä samaa he lähtevät varmasti tavoittelemaan. Runko on pysynyt kasassa, pari pelaajaa lähtenyt muille maille, mutta samalla SSV:stä on tullut 3 pelaajaa Tiikerilaumaan. Joukkue on todella tasainen, minkä myös SM-karsinnat osoittivat. 3 ketjua joista jokainen pystyy tekemään maaleja ja ratkaisemaan pelejä. Tämä onkin Tiikereiden suurin vahvuus. Maalissa jatkaa Otto Rissanen, joka on yksi 00-ikäluokan parhaimpia maalivahteja. Tiikerit tulee pelaamaan vahvan kauden, haastaen yksittäisissä peleissä kenet tahansa. Nälkää löytyy noista SM-mitaleille, viime kaudella sen oltua niin lähellä.
Ennakko: Sijat 3-6

Nokian KrP:
Nokialla saadaan nauttia toistamiseen SM-sarjasta 00-ikäluokassa, kun tiukan pelin jälkeen Erä kaatui ratkaisevassa pelisse 3-2. KrP tulee olemaan vahva myös SM-sarjassa. Joukkue on vahvistunut viime kauden lopussa ja kesän aikana 5 pelaajalla, ja 3+14 pelaajaa on kaikkien aikojen suurin materiaali 00-KrP:ssä. Heh. Tasasuutta löytyy ykköskentän takaa enemmän mitä aikasemmin. Suurin kysymysmerkki on että riittääkö laajuus, poikien kunto, pitkiin peleihin? Joukkue osoitti viime kaudella että pystyy haastamaan TPS:n ja Grifkin, mutta siinä samassa heikon pelin osuessa, saattaa hävitä kelle tahansa. Henkisellä puolella siis suurin kysymysmerkki KrP:n osalta. Kapteeni Savolainen piiskaa joukkuensa lentoon jolla taistellaan mitaleista.
Ennakko: Sijat 3-6

Tapanilan Erä:
Jatkokarsinnoista SM-sarjaan tiensä selkeästi raivannut Erä, tulee olemaan vahva ensi kaudella. Vanhemmista pojista kaksikin SM-mitalia napannut Toni Wuorenjuuri tulee olemaan muuri Erälle, johon moni joukkue tulee hakkamaan päätänsä. Myös SSV:stä pelaajia saanut Erä taistelee todella vahvasti SM-sarjan Playoff-paikasta ja parhaimmillaan jopa pronssisesta mitalista. Joukkueessa ei ole suuria tähtiä, mutta se on yksi Erän vahvuuksista. Tasainen pelaajisto, joka noudattaa tiukasti valmentajan pelikirjaa.
Ennakko: Sijat 3-6

Koovee:
Kilpureiden viime kausi päättyi SM-playoffien ulkopuolelle, ja tänä vuonna siihen halutaan varmasti muutos. Koovee on vahvistunut Pirkkalan Pirkoista tulleelta kolmikolta, joka tuo kaivattua laajuutta Kooveehen, Jo SM-karsinnat osoittivat Laitinen-Hyrkkönen tutkaparin olevan kunnossa tulevan kauden peleihin. Maalia vartioimassa on kiistatta Suomen top3 maalivahteihin kuuluva Oskar Sillanpaa. Tampereen valmentajavelho Ilja Pantzarin sekä Kooveen edustusjoukkuessa pelaavan Samuli Salomaan liittyessä heidän valmennustiimiinsä, ainakaan kokemusta siltä saralta ei puutu. Uskon että vähämaaliset pelit tulevat olemaan se avain millä Koovee yrittää pelejä voittaa. Tulee taistelemaan playoff-paikasta tiukasti.
Ennakko: Sijat 7-9

SPV:
SPV pääsi mukaan SM-sarjaan vasta jatkokarsinnoista, koska ensimmäisessä osassa koki yllätystappion Ilvekselle. Todella laaja materiaali, varmasti yksi SM-sarjan suurimpia. Tulee pelamaan tasaisia pelejä koko kauden ajan oli vastassa kuka tahansa. Puolustaa todella tiiviisti ja uhrautuvasti, mikä onkin heidän valttikorttinsa. Iskee vaarallisesti vastahyökkäyksistä, jos vastustaja ylihyökkää. Taitavia pelaajia taktisesti noudattamaan annettua pelikirjaa. Nurmon Jymystä muutama uusi pelaaja, muuten joukkue pysynyt todella hyvin yhdessä. Pelaa hyvää salibandyä ja tykkää pelata altavastaajana. Viimeisistä playoff-paikoista taistelee kynsin hampain.
Ennakko: Sijat 7-9


Ilves:
Ilveksen alavireisen viime kauden jälkeen he tulevat todella nälkäisenä tämän kauden SM-sarjaan. Niinkuin jo karsinnat osoitti, pystyy voittamaan ennakkoon parempia joukkueita (SPV 7-5), mutta huonon pelin sattuessa (Karhut 7-7) niitä myös häviää huonommilleen. Joukkue lähes sama kuin viime kaudella, kaikki avainpelaajat pukivat myös täksi kaudeksi Ilveksen paidan ylleen. Suurin kysymysmerkki ensi kauden peleissä onkin että pystyykö terävimmän kärjen, Sorsa-Ronni-Paldanius, takaa nousemaan pelin ratkaisijoita, kun vastus on kova? Tuo määrittää paljon Ilveksen kauden. Kuten SPV, Ilveskin puolustaa todella tiiviisti joukkueena, ja yrittää pitää pelin mahdollisimman vähämaalisena kovissa peleissä. Playoff-paikka haaveena.
Ennakko: Sijat 7-9

Oilers NG:
Oilers taisteli itsensä viime kaudella C2-playoffeihin ja joukkue ei tuosta ole muuttunut, SM-karsinnat kuitenkin osoittivat, ettei Espoon pojat ole samassa lennossa mitä viime kaudella. Niukka voitto Hatsinasta ja tappio SB Vaasalle, ei lupaile kuuta taivaalta. Tasaisessa SM-sarjassa tyytyminen jää playoffien ulkopuolelle. Pystyy voittamaan pelejä, mutta pitkän kauden aikana taso ei vain riitä tasaiseen suorittamiseen playoffien viimeisistä paikoista taistellessa.
Ennakko: 10-12

Fosu:
Forssa jäi viime kaudella niukasti SM-playoffien ulkopuolella häviten ratkaisevan ottelun OLS:lle. No nyt jatkokarsinnoissa Fosu niisti tasaisen ottelun voiton OLS:ilta ja näin varmisti SM-paikan tulevalle kaudelle. Joukkueeseen on palannut vuoden SSV:n reissussa ollut Pekka Väre, sekä RSS Panthersista mukaan liittynyt Niko Remes. Tulevat olemaan isoja aplasia Suuppareiden pelissä. Taso ei silti riitä tasaiseen suorittamiseen SM-sarjassa ja tyytyminen on "ynnämuu" sijoihin. Tulee ottamaan muutamia voittoja playoff-joukkueilta, mutta se ei riitä tällä kaudella.
Ennakko: Sijat 10-12

Imatran Voima:
Voima pääsi jatkokarsinnoista 4 ryhmästä jatkoon. Työteliäs joukkue, mutta se ei riitä C1 SM-sarjassa. Pelasi vaihtelevasti karsinnoissa. Voitti avauspelissä Steelerssin maalilla, mutta hävisi karsintojen aikana myös Jokereille. Jatkokarsinnoissa voitot helpohkoista Merikoskesta ja Blackbirdsistä. Toisista ryhmistä ei jatkoon välttämättä olisi mennyt, mutta sarjajärjestelmä oli tälläinen. Kylmää kyytiä tulee olemaan Imatran poikien sarja ja voittoja ei kerry isoa määrää.
Ennakko: Sijat 10-12

5 kommenttia:

  1. Sarjassa nähdään kuka laittaa vilkun päälle ja tulee joka puolelta ohi ;).

    VastaaPoista
  2. Toki, yllätyksiä saa/pitääkin tulla. Elikä ei kannata näistä ottaa nokkiinsa, nämä on vain yhden silmäparin ajatelmat.

    VastaaPoista
  3. Hyvä ennakko tulevaan kauteen kunnollisten perustelujen kera. Toivottavasti sarjassa nähdään yllätyksiä, mutta neljän kärki mielestäni TPS, Grifk, Tiikerit ja Krp. Panttereiden kone on yskähdellyt alkukaudesta, enkä usko mitalisijoihin tänä vuonna. Uusista tulokkaista eritoten Fosu on yllättänyt hyökkäysvoimallaan ja pelinopeudellaan. Pikkupaikkakunnan joukkueena koostuu puoliksi 01/02 pelaajista, joten materiaali ei riitä haastamaan keskikastia kuin ajoittain. Voimalla pari varsin hyvää pelimiestä, mutta varsinkin puolustus ja pelinteko perustuu yhteen pelaajaan ja vaihtoonkin pitää aina joskus mennä. En usko materiaalin riittävän kympin sakkiin näkemieni pelien perusteella.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset arvioista! Pelien luonne hiukan muuttuu, kun aletaan pelaamaan 3x20min tehokasta, ja se tulee armotta seulomaan kunnoltaan heikommat alempaan kastiin. uskoisin tämän johtavan muutamin yllätyksiin, jäämme mielenkiinnolla odottamaan kauden tapahtumia.

    VastaaPoista
  5. Aika hyvä arvio kokonaisuudessaan, joskin tosi monella joukkueella tuntui olevan "top3-veska" maalinsuulla ;)

    Samaa mieltä kaiman kanssa, että useat pelit tullaan ratkaisemaan sillä "ylimääräisellä" 15 minuutilla. Siinä laajan materiaalin joukkueet pääsevät oikeuksiinsa, kunhan materiaali kokonaisuudessaan on SM-tasoa.

    Itse arvioisin Panthersit ja Kooveen hieman alemmaksi ja jos vastaavasti pitää joku arvioida ylemmäksi niin SPV.

    VastaaPoista